Visie en Missie

Visie en missie

Wij geven kinderen kennis, vaardigheden en attitude mee om het beste uit zichzelf te halen en zich voor te bereiden op de dynamiek van de maatschappij. Wij willen gezien worden als een open school, die in samenwerking met de omgeving (ouders, leerlingen, externe deskundigen, wijk) inspeelt op de behoeften van de kinderen, de maatschappij en de kansen die dat biedt.

Onze school is een plek waarin structuur, veiligheid en respect voor elkaar en voor de omgeving gezien worden als primaire voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen.
Belangrijke kernwaarden voor onze school en ons onderwijs zijn:
  • Samen:

Samenwerken is belangrijk om uit te kunnen groeien tot een volwaardig lid van de maatschappij. We werken samen binnen alle lagen van onze school; in de klas, op schoolniveau, met collega’s, met andere scholen en de wijk.

• Talenten:

Door de ontwikkeling van je talenten ben je in staat om zelfverzekerd een waardevolle toevoeging te zijn voor je omgeving en de samenleving. We willen talenten ontdekken en inzetten door onderwijs op maat en samen leren; we willen talenten van leerkrachten en ouders zien, ontdekken en benutten binnen ons onderwijs.

• Open blik:

We groeien als mens en volwaardig lid van de samenleving door te kijken en te luisteren naar wat er in de omgeving gebeurt. We willen ideeën van kinderen, ouders en andere betrokkenen meenemen en denken in kansen.

• Dynamisch:

Door een dynamische school te zijn willen we inspelen op de wensen en de eisen van de huidige en toekomstige  maatschappij. Dit doen we door een flexibele houding ten aanzien van (talenten van) leerlingen, ouders, leerkrachten, en de wijk, de omgeving en de wereld te hebben.

Ouder: ‘Prettig team. Laagdrempelig contact. Aandacht voor de talenten van kinderen’

Kernwaarden

Belangrijke kernwaarden voor onze school en ons onderwijs zijn:

• Samen
  • Talenten
  • Open blik
  • Dynamisch

Leerling:
‘Basisschool Breedeweg is een mooie school. Het is lekker licht, we hebben veel werkplekken (ook buiten de klas) en een groot schoolplein om op te spelen’

Op zoek naar een school voor uw kind in Groesbeek?

Basisschool Breedeweg
Webdesign door F-Graphics